Tilitoimiston tammikuu

Tilitoimistossa tammikuu on vuoden kiireisintä aikaa. Kuukauden aikana palautetaan palkkoihin ja osinkoihin liittyvät vuosi-ilmoitukset, TyEL-, työttömyys-, ja tapaturmavakuutusten toteumailmoitukset sekä lasketaan valtaosin joulukuun arvonlisäverot. Tammikuun loppuun haluavat myös liitot ja järjestöt tietoja edellisen vuoden toteutuneista palkoista.

Tämä luo haastetta tilitoimistoille usealla tapaa. Työntekijöiden hyvinvoinnissa painitaan inhimillisyyden rajamailla. Kaikki edellä esitetty tulisi tehdä määräajassa ja virheettömästi. Toisaalta sähköisen aikakauden ajan tasaisessa palvelussa ei voi lipsua raportointiaikatauluista. Kun on myyty reaaliaikaista palvelua, niin myös päivittäiset kirjanpidon rutiinit tulee hoitaa joka päivä. Asiakkaalle annettu lupaus reaaliaikaisesta tuloksesta tulee lunastaa.

Samaan aikaan aktiivisimmat omistajayrittäjät haluavat edellisen vuoden tilinpäätöksensä valmiiksi tammikuun aikana. Heillä on halu nostaa osinkoja ja saada varmuus edellisen vuoden tuloksesta. Se on ymmärrettävä toive ja hyvään tilitoimistopalveluun kuuluu tämä toive toteuttaa.

Me Aldiassa suoriuduimme tästä haastavasta tehtävästä kohtuullisesti. Pystyimme lunastamaan asiakkaillemme annetut lupaukset ja noudattamaan viranomaisten ja muiden tahojen luomia määräaikoja. Tästä kiitos kuuluu meidän upeille työntekijöillemme. He ovat jälleen kerran kantaneet kunniakkaasti suuren vastuun pienillä harteillaan.

Kiitos heille!

Tiina Raatikainen

 

Kategoria: Blogi