Aldialaiset

Mervi Mattila

Mervi on Aldian pitkäaikaisin työntekijä. Hän on ollut mukana jo vuodesta 2008. Ennen Aldialle siirtymistään Mervi valmistui kauppatieteiden maisteriksi ja työskenteli opintojen ohessa sekä niiden jälkeen julkishallinnossa. Hän tahtoi kuitenkin taloushallinnon pariin, sillä alalla oli mahdollisuus monipuolisempien työtehtävien hoitamiseen.

Mervin työhön kuuluvat erilaiset kirjanpidon tehtävät. Lisäksi hän hoitaa palkanlaskentaa sekä HR-puolen tehtäviä. Netvisor-sertifikaatit todistavat, että hän hallitsee sekä sähköisen kirjanpidon että palkanlaskennan. Merviä kiinnostavat lisäksi sijoitustapahtumiin liittyvät kirjaukset sekä konsernitilinpäätökset. Hän on käynyt koulutuksia kumpaankin aiheeseen liittyen. Mervistä olisi mukavaa laajentaa osaamistaan ja hyödyntää näitä koulutuksia käytännössä. Asiakkaat saattavat tarvita yhä enemmän apua myös näillä osa-alueilla, joten ne olisi hyvä hallita paremmin.

Geokätköily
Vastapainoa toimistotyölle Mervi etsii luonnosta geokätköilyn muodossa.

Työntekijän näkökulmasta Aldian paras puoli on Mervin mielestä joustavuus. Asiakkaalle taas suurin hyöty muodostuu siitä, että käytössä on aina oma kirjanpitäjä. Sähköisten palveluiden ansiosta asiakas näkee tiedot reaaliajassa. Mervi ei voisi kuvitella palaavansa enää paperikirjanpidon pariin, sillä Netvisorissa tiedot ovat kirjanpitäjän ja asiakkaan käytettävissä missä ja milloin tahansa.

Työtoverit kuvailevat Merviä tarkaksi ja ammattitaitoiseksi. Hän on rauhallinen ja harkitseva, eikä menetä malttiaan, vaikka häneltä menisi kysymään jotain vaikeaa. Hän paneutuu tehtäviinsä ja hänellä tuntuu olevan aina aikaa ratkaisujen etsintään. Kollegat voivat luottaa siihen, että hän sanoo asiat suoraan. Mervi on myös Aldian viherpeukalo, joka kastelee toimiston kukat.