Asiakkaitamme

Anna Sajakorpi: ”He todella tuntevat meidät ja tapamme toimia”

Sajakorpi Oy on vuonna 1945 perustettu yritys, jonka nykyinen talousjohtaja Anna Sajakorpi edustaa perheyrityksessä jo kolmatta sukupolvea. Sajakorpi Oy on osa Sajas Group konsernia, jossa Suomen lisäksi Virossa ja Saksassa toimiva teknisten harjojen valmistaja luottaa taloutensa hallinnassa Aldiaan.

Aldia tarjosi tärkeitä lisäresursseja uuden järjestelmän käyttöönottoon

Sajakorven mukaan yhteistyö Aldian kanssa käynnistyi siitä, kun aiempi taloushallintajärjestelmä ei enää palvellut Sajakorpi Oy:n toimintaympäristön tarpeita. ”Kilpailutimme muutamaa toimijaa, ja Aldia vaikutti sertifioidun kirjanpitotoimiston tuoman luotettavuuden ohella myös muilta ominaisuuksiltaan parhaiten meille sopivalta”, Sajakorpi kertaa. ”Kemiat toimivat henkilötasolla, prosessi vaikutti sujuvalta ja kustannuksetkin olivat kilpailukykyiset. Kaikki tuntui natsaavan, joten valinta oli varsin selkeä.”

Etukäteen järjestelmän vaihto tuntui Sajakorven mukaan haastavalta, sillä vanhan järjestelmän toimintaperiaatteet eivät olleet asiakasrekisterin suhteen kovinkaan yhdenmukaiset. Koko muutosprosessin oli tapahduttava ketterästi ja aikataulussa. ”Työtä oli paljon, mutta Aldian tietotaito tarjosi elintärkeitä lisäresursseja tietojen siirrossa. Ilman heitä emme olisi onnistuneet toteuttamaan kaikkea kriittisen aikataulun puitteissa”, Sajakorpi kertoo.

anna sajakorpi
Anna Sajakorpi, Sajas Group

Aktiivisen innokasta, asiantuntevaa ja luotettavaa kirjanpitoa

Netvisor-järjestelmän käyttöönoton jälkeen Aldia on vastannut Sajakorpi Oy:n kuukausittaisesta kirjanpidosta, palkanlaskennasta sekä konsultaatiosta erilaisissa taloushallintoon liittyvissä asioissa. Myös konsernin raportointipalveluita ollaan jalkauttamassa lähiaikoina osaksi kumppanuussuhdetta. Sajakorpi on ollut yhteistyöhön kaikin puolin tyytyväinen. ”Kuukausikirjanpito on erittäin ammattitaitoista ja luotettavaa. On mukavaa, että meillä on oma kirjanpitäjä myös kirjanpidon ulkoistuksen jälkeen. Myös konsultaatio on ollut arvokasta, ja vaikka kaikkia vastauksia ei olisi välittömästi käsillä, voimme luottaa siihen, että Aldia ottaa asioista selvää ja toimittaa tarvittavan tiedon tehokkaasti”, Sajakorpi kiittelee. Sama palvelun laadukkuus koskee järjestelmään liittyviä kysymyksiä. Jos epäselvyyksiä tai väärinymmärryksiä ilmenee, niin Aldian apuun voi luottaa. ”Kaikki yhteistyötahot ovat olleet mahtavia – niin palkanlaskijat, kirjanpitäjät kuin toimitusjohtajakin.”

Älykkään taloushallinnon suurimpia etuja ovat Sajakorven mukaan reaaliaikaisuus sekä tekemisen helppous ja tehokkuus. Huomion voi kohdistaa tarkasti oikeisiin osa-alueisiin. ”On tärkeää, että prosessissa voi palata tarvittaessa taaksepäin, eikä mikään ole peruuttamatonta. Voi pureutua juuri tiettyihin asioihin. Lisäksi reaaliaikaisuus mahdollistaa sen, että asioita voi hoitaa välittömästi vaikkapa kännykällä”, summaa Sajakorpi.

Sajakorven mukaan Aldiasta hyötyvät eniten yritykset ja konsernit, jotka hakevat innokasta, asiantuntevaa, takuuvarmaa ja luotettavaa kirjanpitoa. ”Meille suurin hyöty tulee siitä, että he ovat aktiivisia ja innokkaita ottamaan asioista selvää. Konsernimme rakenne on monitahoinen, mutta he todella tuntevat meidän tapamme toimia. Voimme luottaa siihen, että talousasiamme hoidetaan ammattitaitoisesti ja kaikesta pidetään huolta”, Sajakorpi kertoo. Reaaliaikaisuus mahdollistaa sen, että yhteistyö toimii tehokkaasti myös etänä. Sajakorven mukaan oli suuri muutos, kun oma kirjanpito siirtyi pois yrityksen sisältä. ”Tämän kaltaisessa etäsuhteessa korostuu se, kuinka hyvin kemiat toimivat. Asiat pitää ymmärtää kerralla oikein, ja toiminnan on oltava sujuvaa. Ammattitaito ja järjestelmä eivät yksinään riitä, jos työnteko ei ole mutkatonta eikä viestejä ymmärretä oikein. Nämä vaatimukset korostavat entisestään sitä, kuinka hyvin Aldia osaa myös palvella asiakkaansa tarpeita”, Sajakorpi päättää.