Asiakkaitamme

Kari Salminen: ”Taloushallinnon asiantuntija on oman ammattitaidon jälkeen tärkein asia yrityksen pyörittämisessä”

Yrittäminen ei aina ole helppoa, ja Kari Salminenkin on saanut kuulla riittämiin kauhukertomuksia verotuksen koukeroista ja byrokratian yllätyksistä. Niinpä kun hän vuonna 2013 päätti perustaa oman yhden miehen kiinteistövälitysyrityksen, Villa LKV:n, oli selvää että taloushallinnon piti ennaltaehkäistä ikäviä yllätyksiä.

Ystävän suosituksesta Salminen kääntyi kirjanpitoasioissa Aldian puoleen. ”Varasin ajan ja piipahdin paikan päällä”, hän muistelee. ”Jo ensi tapaamisesta jäi hyvä kuva ja tunne siitä, että tietää mihin on ryhtymässä.”

Ensitapaamisesta lähtien Villalla on ollut myös oma yhteyshenkilö, Tiia, jolta on voinut kysyä lähes mitä tahansa.”Aldialta on aina vastattu nopeasti”, kehuu kiinteistövälittäjä. ”Ja jos Tiia ei tiedä vastausta, hän kysyy työkaverilta, joka hallitsee käsillä olevan aiheen. Tiimityö siis toimii.”

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, Villa LKV työllistää kuusi henkeä ja liikevaihto on viisinkertaistunut. Salmisen ajatus erottumisesta nuorekkaalla, mutta asiakkaan tosissaan ottavalla palvelulla ja esim. paremmalla kohteiden valokuvaamisella on siis toiminut.

Koko ajan Aldia on pysynyt kasvun tukena ja neuvojen antajana. ”Aldia tarkkailee markkinatilannetta ja auttaa pysymään askeleen edellä veroissa ja muissa”, kertoo Salminen. ”Ulkopuolinen tarkkailija kertoo järkiperäisesti kunkin toimenpiteen hyödyt.”

Villa LKV:n tulevaisuuskin osoittaa kasvusuuntaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. ”Kun tarve ja henkilökemiat kohtaavat, ovat uudet tulokkaat löytäneet pulpettinsa”, kertoo Kari. ”Tärkeintä on, että pystytään tarjoamaan sitä palvelua, mitä on alusta alkaen haluttu tarjota.”