Asiakkaitamme

XMLdation Oy: Pakollisesta “pahasta” luottamukselliseen kumppanuuteen

Aldian perinpohjaisuudesta pidetään

XMLdation tarjoaa kansainvälisille rahoitusyhtiöille testauspalveluja pilvipalveluna. Aldian tyytyväisenä asiakkaana he ovat olleet aivan yrityksen alkuajoista, vuodesta 2009 saakka.

Yhtiön perustaja Juha Keski-Nisula, kertoo, että yhteinen taival alkoi aikanaan työkaverin suosituksesta. Tuohon aikaan eivät pankkien palvelut ja tilitoimistojen toiminnot olleet vielä kovin vahvasti automatisoituja ja valtaosa työstä tehtiin käsin. Aldiassa viehätti pyrkimys automaatioon.

Pakollisesta “pahasta” luottamukselliseen kumppanuuteen

Alku kangerteli, mutta sittemmin Netvisorin kehittyessä saatiin toiminta kauttaaltaan käteväksi ja kustannustehokkaammaksi myös aloittavan yrityksen lompakolle. ”Nykyiset teknologiat olivat tuolloin vielä lapsen kengissä, mutta Aldia kehittyi nopeasti niiden mukana”, kertoo Keski-Nisula.

“Aluksihan koko ajatus tilitoimistosta oli lähinnä pakollinen paha”, hymähtää Keski-Nisula. Sittemmin asetelma on muuttunut tiiviiksi kumppanuudeksi, jota leimaa syvä luottamus omaan kirjanpitäjään. “Tällä matkalla olemme kasvaneet ja oppineet puolin ja toisin”, kuvailee Keski-Nisula yhteistyötä Aldian kanssa.

“Oma kirjanpitäjämme on erittäin taitava ja hyvä. Vaikka muut tilitoimistot yrittävät kovasti myydä palveluitaan, en tule vaihtamaan. Vaikka Aldian käyttämät taustatyökalut ja ohjelmat vaihtuisivatkin, ihminen, tekijä siellä on tärkein”, summaa Keski-Nisula ja jatkaa: “Aldian henkilöstö on todella taitavaa. Mitään ei tarvitse yksin ihmetellä ja yhteistyö on saumatonta.”

Henkilökohtainen palvelu on tärkeä etu

“Aldiassa selvitetään eteentulevat, monimutkaisetkin asiat eikä vastausta tarvitse koskaan odottaa kauaa”, kehuu Keski-Nisula. Hän kertoo, että rahaa tärkeämpää on se, että ongelmia ei synny. “Niilläkin on hintansa”, toteaa hän. “On tärkeätä voida luottaa kirjanpitäjään.” Keski-Nisula arvostaa Aldian henkilökohtaista otetta asiakkaisiinsa. “Kannatan kumppanuusajattelua tässä”, sanoo hän.

Parasta Aldiassa ovatkin Keski-Nisulan mielestä luottamus, tuttuuden tunne ja toimintavarmuus. “Hommat tehdään huolella ja ammattitaidolla. Hyvä kirjanpitäjä ymmärtää yrittäjän tuskan ja löytää yhdessä ratkaisut haasteisiin”, hän kuvailee.

Kun Keski-Nisulalta kysytään, suosittelisiko hän Aldiaa muillekin, on vastaus selkeä: “Suosittelen varmasti. Lähetän virtuaaliset ruusut omalle kirjanpitäjällemme sekä muillekin aldialaisille.”