Sähköinen tilitoimistopalvelu lyhyesti

Myynti- ja ostolaskujen hoitaminen verkkolaskuina ei tarkoita sähköistä taloushallintoa. Sähköinen taloushallinto tarkoittaa sitä, että asiakasyritys ja tilitoimisto käyttävät samaa ohjelmaa, ja että laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, myös matkalaskut ja palkat hoidetaan sähköisesti ja ajan tasainen raportointi saadaan nappia painamalla milloin ja missä tahansa.

Avainsanat: , , , , , , ,

» Lue lisää

Osakaslaina

Rahalainaa, jonka osakas tai hänen perheenjäsenensä on saanut osakeyhtiöltään verovuoden aikana, ja joka on maksamatta vielä verovuoden päättyessä, käsitellään osakaslainana. Säännöstä sovelletaan osakaslainoihin, jotka on nostettu 3.4.1998 tai sen jälkeen.

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

» Lue lisää

Opas tilitoimiston valintaan

Tilitoimiston valintaan on hyvä paneutua huolella, sillä tilitoimistolla ja kirjanpitäjällä on suuri vaikutus yrityksesi taloushallintoon. On tärkeää, että tilitoimistossasi huolehditaan taloushallinnosta kokonaisvaltaisesti, eikä ainoastaan ”lakisääteisten pakkojen” muodossa. Näin saat täyden hyödyn tilitoimistostasi, ja taloushallintosi tehostuu. Kun sinulla on henkilökohtainen kirjanpitäjä, joka on huolellinen ja asiantunteva sekä perillä yrityksesi asioista, pysyvät taloushallintoasiasi ajan tasalla ja kunnossa.

Avainsanat: , , , , , , , , ,

» Lue lisää

Tuotannollisten investointien korotetut poistot 2013-2016

Elinkeinotoimintaa harjoittavalla verovelvollisella on oikeus tehdä korotetut poistot kalenterivuosina 2013–2016 käyttöön otettujen tehdas- ja työpajarakennusten sekä tehtaassa ja työpajassa käytettävien koneiden tai laitteiden hankintamenoista.

Avainsanat: , , , , , , , , ,

» Lue lisää

Ennakonpidätys osingosta vuonna 2015

Verohallinto on julkaissut 22.1.2015 ohjeen ”Ennakonpidätys osingosta ja Verohallinnolle annettavat ilmoitukset”. Ohessa alla olemme esittäneet asiasta pääkohtia.

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

» Lue lisää