Tilitoimisto etsii kirjanpitäjää sähköiseen asiakaspalveluun

Etsimme jälleen kirjanpitäjää kasvumme myötä. Syksyn hakumme onnistui loistavasti, saimme joukkoomme Sallan, mutta tarvitsemme edelleen lisäresurssia. Mikäli olet jo kokenut sähköisen palvelun osaaja tai sinulla on useamman vuoden kokemus perinteisestä palvelusta ja haluat mukaan alamme kehityksen kärkeen, niin laitathan hakemuksesi tulemaan. Tarjoamme sinulle mahtavat työkaverit ja viihtyisän nykyaikaisen työympäristön ja työvälineet alamme keulapaikalta.

Avainsanat: , , ,

» Lue lisää

Tilitoimistopalvelu tarjouskilpailussa

Osallistuin viime viikolla koulutukseen nimeltään ”Näin voitat tarjouskilpailun. Tilitoimistoyrittäjänä tiedän, että kilpailu asiakkaista on kovaa, ja että meidän pitäisi erottuja muiden tilitoimistojen joukosta eduksemme. Erottuminen ei riitä, asia pitää osata viestittää asiakkaille oikein. Se onkin se vaikein haasteemme.

Avainsanat: , , , , , ,

» Lue lisää

Matkakustannusten verovapaat korvaukset 2016

Ohessa on tiivistettyä tietoa matkakustannusten verovapaista korvauksista. Päätöstä sovelletaan työmatkaan, joka tehdään vuonna 2016. Tietoihin on kerätty pääkohdat, joten varmistathan tietojen riittävyyden tarvittaessa.

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

» Lue lisää

Moderni tilitoimisto tuo yksinkertaisuutta yrityksesi arkeen

”Taloudellinen epävarmuus, myöhästyneet kausiveroilmoitukset, myöhässä maksetut palkat, epävarmuus arvonlisäveron suuruudesta, loputon paperilappujen pyörittely, hajallaan oleva materiaali ja ostokuittien etsimiset ovat arkea monessa yrityksessä.” Näin todetaan tämän päivän Kauppalehden Yrittäjyys -liitteessä.

Avainsanat: , , , , , , , ,

» Lue lisää

Verotuksen korot 2015

Valtiovarainministeriö vahvistaa peruskoron puolivuosittain ja se on myös verotuksessa voimassa saman ajan. Peruskorko on 1.7.2015 alkaen 0,25 prosenttia.

Suomen Pankki ilmoittaa viitekoron. Verotuksessa sovelletaan edellisen vuoden loppupuolelle vahvistettua viitekorkoa, joten kesäkuussa 2014 ilmoitettua viitekorkoa sovelletaan verotuksessa 1.1.2015–31.12.2015.

 Tiina Raatikainen, Aldia Oy

 

Avainsanat: , , , , , , , ,

» Lue lisää

Näin tehostat taloushallintoa

Taloushallinto on osa yrityksen hallinnon toimintoja. Tietyt asiat on pakko tehdä, jotta saadaan vuosittain Verohallinnolle oikeat tiedot yrityksen verotuksen toimittamiseksi. Toisaalta samaa tietoa voidaan jalostaa ja käyttää yrityksen toiminnan seuraamiseen, ohjaamiseen ja kehittämiseen. Taloushallinnon toimintoja tehostamalla yrityksessä säästetään rahaa ja ennen kaikkea vapautetaan aikaa yrityksen varsinaiseen toimintaan.

Avainsanat: , , , , , , , ,

» Lue lisää

Pirta Saarenkylä: ”Vastaus asiaan kuin asiaan.”


Pirta Saarenkylän ensimmäinen tilitoimistokokemus oli niin huono, että se vesitti lähes koko yrityksen talouden.

”Palvelu ei ollut luotettavaa eikä se toiminut tämän ajan mukaisesti. Kyllä siitä melkoinen sotku syntyi, kun mikään ei mennyt niin kuin piti.”

Ensimmäinen merkittävä tekijä uuden tilitoimiston valinnassa oli sähköisen järjestelmän käyttö, sillä perinteisestä paperinpyörittelystä oli päästävä eroon. Omatoimisen etsinnän seurauksena löytyi Aldia.

”Tutkimme sähköisiä taloushallinnon ohjelmia ja meille tuli käyttöön Netvisor. Sitä kautta huomasimme, että Tampereella on tilitoimisto Aldia, joka käyttää samaa ohjelmistoa”.

Aldian kanssa toimiessaan Pirta ei ole joutunut pettymään. Hänen on helppo nimetä Aldian toimintoja, jotka ovat helpottaneet hänen perheyrityksensä arjen sujuvuutta, ”Asiantuntevat taloushallinnon palvelut ja ylipäätään niihin liittyvien asioiden konsultointi ja luotettavuus”.

Pirtan perheyrityksessä on toimistopäällikkö, joka osittain vastaa talousasioista, mutta esimerkiksi kirjanpitoon liittyvät toimet hoidetaan Aldiassa. Pirtan mielestä Aldiaan on helppo pirauttaa pikkuasiankin tiimoilta, sillä yritykselle nimetty oma kirjanpitäjä on perillä kaikista yritystä koskevista talousasioista. Viimeisimmäksi Pirta muistelee keskustelleen Aldian asiantuntijan kanssa kesälomalistoista ja -palkkauksista. ”Kysyn lähes joka päivä jotain”, Pirta naurahtaa.

Pirta ei koskaan sano soittavansa tilitoimistoon vaan käyttää kirjanpitäjästään tuttavallisesti etunimeä. Kasvotusten käytäviä tapaamisia pyritään järjestämään noin kerran kahdessa kuussa.

”Arvostan tätä aitoa vuorovaikutusta ja sitä, että työskennellään todella lähekkäin kokoajan. Olemme vähän kuin työkavereita oman kirjanpitäjämme kanssa. Lisäksi hänellä on taustallaan koko Aldian tiimi ja muuta henkilökuntaa, jolta voi kysyä neuvoa, jos ei itse keksi ratkaisua johonkin vaikeaan asiaan.”

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

» Lue lisää

Sähköinen tilitoimistopalvelu lyhyesti

Myynti- ja ostolaskujen hoitaminen verkkolaskuina ei tarkoita sähköistä taloushallintoa. Sähköinen taloushallinto tarkoittaa sitä, että asiakasyritys ja tilitoimisto käyttävät samaa ohjelmaa, ja että laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, myös matkalaskut ja palkat hoidetaan sähköisesti ja ajan tasainen raportointi saadaan nappia painamalla milloin ja missä tahansa.

Avainsanat: , , , , , , ,

» Lue lisää