Blogi

12 vuotias tilitoimisto Aldia

7.1.2019

Aldia täytti 7.1.2019 12 vuotta. Tasan 12 vuotta sitten kaivoin pöytälaatikosta vanhan y-tunnuksen, jonka taannoin ostin markalla isältäni. Yhtiö herätettiin uudelleen eloon. Nimi oli vielä keksimättä. Idea oli selvä. Halusin perustaa pienille ja keskisuurille yrityksille sähköisen tilitoimiston, jossa olisi kaikilla mukava tehdä töitä ja yrittäjät saisivat ansaitsemaansa hyvää palvelua.

Alku aina hankalaa. Niin oli Aldiallakin. Vuosi 2007 meni alkuhuumassa ja jatkui vielä 2008 puolelle. 2008 loppuvuosi menikin laman kourissa ja myynti kääntyi hyvän alun jälkeen laskuun. Olin ehtinyt rekrytoida kaksi henkilöä, joista toisen jouduin haikein mielin taloudellisista syistä irtisanomaan. Lama oli onneksi lyhyt notkahdus, jonka jälkeen Aldian liiketoiminta on kehittynyt kohti alkuperäistä päämäärää.

Aldian perustamisvaiheissa piti tehdä tärkeitä päätöksiä. Yritykselle piti keksiä nimi. Halusin, että nimi on lyhyehkö ja alkaa A:lla, jotta yritys löytyisi aakkosissa ensimmäisten joukosta. Kahlasin läpi sanakirjoja – siis vain A:lla alkavia sanoja – ja lopulta törmäsin espanjan sanakirjassa sanoihin al dia, joka tarkoittaa suomeksi ajan tasalla. Olin löytänyt yritykselleni täydellisen nimen. Tavoitteena alusta asti oli, että Aldia tekee sähköistä taloushallintoa ja tuottaa ajan tasaista taloustietoa asiakkailleen.

Toinen tärkeä päätös oli hankkia hyvä ohjelmistokumppani. Tehtävä oli vuonna 2007 suhteellisen helppo, tarjolla oli vain kaksi tilitoimistopalveluun soveltuvaa täysin sähköisiä ohjelmaa, joissa oli pankkiohjelma valmiiksi integroituna – Netvisor ja Procountor. Olen tälläkin hetkellä täysin varma, että tein oikean valinnan, kun valitsin Netvisorin. Netvisor on ehdottomasti ollut loistava työkalu. Netvisor on oman alansa edelläkävijä ja tarjoaa kattavat mahdollisuudet palvella asiakkaita hyvin yhdellä työkalulla.

Tällä hetkellä – 13 toimintavuotemme alkaessa – palveluksessamme on minä mukaan lukien 13 rautaista ammattilaista. Ilokseni voin todeta, että mukana ovat edelleen kaksi ensimmäistä rekrytointiani, Mervi ja Sari, vaikkakin Sari joutui piipahtamaan välillä muualla. Aamuisin on todella kiva tulla töihin ja kaikilla työntekijöillämme on aito halu tehdä asiakkailleen hyvää palvelua. Vanhin ja ensimmäinen asiakassuhteemme täyttää huhtikuussa 12 vuotta. Matkassamme on useita monivuotisia asiakkaita, joiden kanssa teemme päivittäin hyvää yhteistyötä.

Kaikki on siis hyvin, kun 13. toimintavuotemme alkaa. Meitä on sopiva määrä, jotta osaaminen ja laatu on taattu. Samalla kertaa olemme riittävän pieni ollaksemme notkea. Tavoitteemme on edelleen viihtyä töissä ja tehdä laadukasta nykyaikaista palvelua asiakkaillemme. Kehitymme jatkuvasti ja haluamme olla alamme edelläkävijä muuttuvassa ympäristössä myös tulevaisuudessa.

Haluan kiittää työntekijöitämme, että ovat valinneet Aldian ja ovat edelleen matkassa mukana kohti uusia mielenkiintoisia haasteita. Haluan kiittää Vismaa hyvästä kumppanuudesta ja siitä, että pitävät työkalumme ajan hermolla ja antavat meille mahdollisuuden jatkaa valitsemallamme tiellä. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä ja toivon, että yhteistyömme jatkuu hedelmällisenä vielä pitkään.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Tiina Raatikainen, Aldian perustaja, toimitusjohtaja