Blogi

Hyvä tilitoimisto, Tampere

15.10.2019

Jäin viikonloppuna pohtimaan, että mikä tekee tilitoimistosta oikeasti hyvän tilitoimiston. Aldiassa sekä asiakkaat että työntekijät viihtyvät, joten meillä tehtäneen ainakin joitain asioita oikein. Liiketoimintakin on sopivasti plussalla eli jatkuvuus on turvattuna sekä työntekijöille että asiakkaillemme. Pohdintojeni myötä päädyin mm. alla oleviin asioihin.

Faktoja ovat, että olemme yrittäjävetoinen, keskikokoinen ja nykyaikainen. Toimistomme on Tampereen keskustassa Aleksanterinkadulla. Tilitoimistossamme työskentelee 14 taloushallinnon asiantuntijaa ja työkalumme on Visma Netvisor.

Yrittäjävetoisuus näkyy palvelumme laadussa kahta kautta. Ensinnäkin osaamme ajatella asioita yrittäjälähtöisesti. Tätä näkökulmaa myös koulutamme työntekijöillemme. Meillä on viikoittain palaveri, jossa käymme yhdessä läpi ajan kohtaisia asioita mukaan lukien asiakkaidemme haasteita. Näitä haasteita mietimme aina asiakkaan näkökulmasta ja pyrimme löytämään ratkaisuja, jotka aidosti auttavat asiakkaamme arkea. Toisaalta yrittäjävetoisessa toimistossa motivaatio ja asenne ovat kohdillaan. Me emme käy vaan töissä. Meille asiakkaidemme auttaminen tuo iloa ja teemme sitä mielellämme. Tosiasiassa asenne on se, joka ratkaisee. Kun on halu tehdä työ hyvin, niin useimmiten se myös onnistuu.

Keskikokoisuus antaa meille tilitoimistona useita etuja. Asiakkaiden näkökulmasta olemme notkea ja joustava, tarpeen vaatiessa myös erittäin nopea. Meillä on mahdollisuus helposti toimistomme sisällä järjestellä töitämme tarpeen mukaan siten, että yllättävätkin tilanteet hoituvat hallitusti ja asiakkaan toivomassa aikataulussa. Toisaalta meillä on riittävästi osaamista tarjota asiakkaillemme oikeaa ja ajan tasaista taloustietoa sekä laajasti syvällisempää osaamista vaativia asiantuntijapalveluita.

Nykyaikainen tarkoittaa sitä, että käytämme nykyaikaisia työkaluja ja pidämme huolen siitä, että pysymme jatkuvasti kehityksessä mukana. Työkalumme Netvisor on sähköisen taloushallinnon edistynein työkalu Pk-yrityksille Suomessa. Se on suunniteltu palvelemaan kustannustehokkaasti ennen kaikkea loppuasiakasta, mutta työkalussa on huomioitu myös tilitoimiston tarpeet ja näkökulma, mikä luonnollisesti kumuloituu myös loppuasiakkaan hyödyksi.

Toimistomme sijainnilla on myös suuri merkitys. Keskeinen sijainti houkuttelee paremmin työnhakijoita, mikä on oleellista nykyisessä alallamme vallitsevassa tilanteessa, kun työntekijöistä on pulaa. Aldiaan on helppo tulla töihin Pirkanmaalta mistä ilmansuunnasta tahansa sekä omalla autolla että bussilla. Lisäksi juna-asema on melkein nurkalla pidemmän matkan takaa tuleville. Asiakasnäkökulmastakin sijainti on kohtuullinen. Hämppi on kellarissa ja katupaikkojakin löytyy lähikaduilta.

Henkilökunta on luonnollisesti yrityksemme tärkein voimavara. Aldialla on työnantajana hyvä maine, josta myös yritämme pitää kiinni. Hyvän maineen takana on monta tekijää. Erittäin tärkeää on se, että meillä on riittävästi osaamista. Tämän työn tekeminen on todella moninaista ja vaatii monipuolista osaamista. Vahva osaaminen toimistossamme luo turvallisuuden tunnetta. Jokainen meistä tietää, että mikäli oma osaaminen loppuu, niin kollegoilta saa apua. Kirjanpitäjän pikkutarkka ja tunnollinen perusluonne ei anna periksi ennen kuin on varma, että löytyy oikea tietoa asialle kuin asialle, jolloin työ tulee tehtyä oikein. Tämä osaaminen ja ammattitaito väistämättä kumuloituu asiakkaidemme eduksi. Ammattitaitomme varmistaa sen, että teemme tilinpäätökset ja veroilmoitukset oikein. Sen lisäksi meillä on osaamista tarjota asiakkaillemme laajasti lisäpalveluita, jolloin he saavat kaikki tarpeelliset palvelut yhden katon alta.

Tilitoimistoterveisin

Tiina Raatikainen