Blogi

Älykäs kirjanpitäjä on tärkeä osa älykästä taloushallintoa

8.7.2018

Älykäs taloushallinto on otsikoissa. Otsikoissa tällä viitataan ohjelmistojen tuomaan automaatioon. Minä nostaisin esiin kokonaisuuden. Älykäs tekniikka ei auta asiakasta, mikäli tekniikkaa ei osata käyttää ja automatiikkaa hyödyntää asiakkaalle sopivalla tavalla. 

Visma Netvisor on älykäs ohjelma. Kaikki tieto on mahdollista saada automaattisesti järjestelmään. Se edellyttää yrittäjän sitoutumista automaattiseen tiedon käsittelyyn. Vain automaation 100 prosenttisella hyödyntämisellä toteutuu älykäs taloushallinto. Puolittainen käyttö ei tuo tavoiteltuja hyötyjä.

Älykäs ohjelma tarvitsee älykkään kirjanpitäjän kaverikseen. Muuten kokonaisuus ontuu. Kirjanpitäjää tarvitaan ohjelman käyttöönottoon, käytön opettamiseen asiakkaalle, tuotetun tiedon tulkintaan ja asiakkaan neuvonantajaksi niin ohjelmiston käytössä kuin taloustiedon hyödyntämisessä.

Älykäs kirjanpitäjä on moniosaaja. Hän osaa laajasti taloushallinnon ja verotuksen kiemurat. Lisäksi hän on ohjelmistoasiantuntija ja asiakkaidensa oikea käsi ja neuvonantaja. Hän on se, joka pitää kokonaisuuden hallinnassa ja huolehtii, että asiakkaalla on kaikki älykkään taloushallinnon osa-alueet kunnossa.

Meillä on toimistossamme mahtavia moniosaajia. Haluaisimme heitä lisää. Edellytyksenä on taloushalllinnon ammattitaito, asiakaspalveluhenkisyys ja halua oppia nykyajan moniosaajaksi. Mikäli jo olet sellainen, niin sehän olisi mahtavaa.

Olethan yhteydessä sähköpostitse tiina.raatikainen@aldia.fi tai puh. 0405128680.

Kesäisin terveisin

Tiina Raatikainen