Blogi

Mietteitä kiireiden keskellä

9.4.2013

Kevättalvi on tilitoimistoissa todella kiireistä aikaa. Ihmeellisintä on se, että joka vuosi kiire tulee yllätyksenä. Lopulta aina toteamme, että kiireemme jatkui jälleen joulukuusta toukokuulle.

Sähköinen taloushallinto hiukan helpottaa tilitoimistojen alkuvuoden kiireitä. Sähköiset prosessit tasaavat työmäärää perinteistä tehokkaammin. Asiakkailla on jo joulukuun puolella pitkälti tiedossa, mikä tulee olemaan yrityksen koko vuoden tulos. Tasekirjaa ehditään näin ollen odottelemaan vähän pidempään.

Minulla on haave, että jonakin vuonna alkuvuosi menisi meidän tilitoimistossamme ilman kiireitä. Haaveilen siitä siksi, että työntekijämme pääsisivät hiukan helpommalla. Toisaalta olen täydellisyyden tavoittelija, joten haaveilen useimmiten liikoja. Kiireiden keskellä haaveilen joskus myös siitä, että taloushallinnon ohjelmat osaisivat ajatella ja heitellä kuluja lakisääteisille raporteille napin painalluksella. Onhan tilitoimistossamme on prosessit suunniteltu huippuunsa ja käytössämme on nykyiaikaisinta tekniikkaa.

Hyvien välineiden lisäksi tarvitaan onneksi vielä ammattitaitoista ihmistä. Mielenkiintoisinta työssämme ovat asiakkaidemme visaiset kysymykset ja yllätykset, jotka rikkovat päivittäiset rutiinimme. Ne edesauttavat meitä kehittymään työssämme ja ylläpitämään ammattitaitoamme.

Keväisin tilitoimistoterveisin

Tiina Raatikainen