Blogi

Sähköinen taloushallinto helpottaa oikeasti

8.5.2013

Uskomatonta kyllä valtaosa yrityksistä hoitaa yhä edelleen taloushallintoaan papereita pyöritellen. Arki täyttyy postin avaamisesta, laskujen järjestämisestä, mapituksesta, kopioinnista ja papereiden kuljettamisesta. Aikaa kuluu rutiineihin, joista pääsisi helposti eroon.

Ihminen on tiettävästi muutosvastainen. Oli muutos hyvään tai pahaan, niin se aiheuttaa ahdistusta. Tämä on luonnollisesti ymmärrettävissä. Vanhat tavat ovat tuttuja ja turvallisia. Niiden jatkaminen on helppoa. Paljon helpompaa kuin ottaa selvää uusista toimintatavoista.

Kehottaisin yrityksiä kuitenkin kurkistamaan aidan toiselle puolelle. Ruoho on oikeasti siellä vihreämpää. Sähköinen taloushallinto vapauttaa yrittäjän paperin käsittelystä lähes kokonaan. Aikaa vapautuu useita tunteja kuukaudessa. Tuon ajan voisi käyttää omaan liiketoimintaan tai vaikkapa vapaa-ajan lisäämiseen. Kellepä ei kelpaisi ”Oma aika”.

Kehotan kaikkia muutosvastaisia yritysjohtajia nyt viimeistään käyttämään yhden tunnin sähköisen taloushallinnon mahdollisuuksien kartoittamiseen. Tuo tunti maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Lupaan sen!

Keväisin terveisin

Tiina Raatikainen