Blogi

Sujuvasti uuteen työhön

10.9.2018

Aldia

Työpaikan vaihto on parhaimmillaan kuin energiapiikki, joka tuo uutta puhtia ja intoa työntekoon. Eri ihmiset hakevat työnantajan vaihdoksesta eri asioita – kuka laajempaa tai täsmällisempää työnkuvaa, kuka parempaa palkkaa tai joustavuutta työajoissa, kuka hyvää työyhteisöä tai suurempaa tai keveämpää vastuuta. Muutos on aina mahdollisuus, mutta se voi herättää myös epävarmuutta, varmaksi kun ei etukäteen voi tietää mihin hyppää.

Aldian kirjanpitäjät, Elena ja Anne, avasivat omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan työpaikan vaihtoon liittyen. Varsinkin Elenan puoli vuotta tuore kokemus aldialaisuudesta todistaa, että uuteen taloon siirtyminen voi olla helppoa, kun siihen panostetaan.

”Työpaikkailmoitus oli kiinnostava ja Aldia kuulosti hyvältä työnantajalta myös nettisivujen perusteella. Tänne oli helppo tulla, kun jo ensimmäisenä päivänä työpiste ja työvälineet oli kunnossa ja asiakkuudetkin oli jo valmiiksi mietitty”, Elena kiittää.

Jo pidempään Aldialla viihtynyt Anne täydentää, että pehmeä lasku on mahdollista, kun asioita on mietitty ennakkoon ja tiimin yhteishenki on hyvä.

”Ei tarvitse pelästyä, vaikka vähän kiirettä onkin. Rennosti vaan, positiivisesti, kyllä me autetaan”, rohkaisee Anne.

Anne tuli aikoinaan taloon työkaverin perässä ja koska halusi tehdä töitä laajasti sekä kirjanpidon että palkkojen parissa.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Hyvässä työyhteisössä viihtyy

Aldia on keskittynyt Netvisor-järjestelmän käyttöön, mikä lisää työnteon joustavuutta. Kun kollegat ovat monitaitoisia, ja järjestelmä kaikilla sama, voi toinen auttaa tai tuurata toisen asiakkaan asioissa.

Avokonttorimaiset tilat ovat valoisat ja viihtyisät. Satunnainen hälykin jää pieneksi vaivaksi, kun tietää, että samassa tilassa työskennellessä saa nopeasti apua toisilta.

”Ei jää yksin asioiden kanssa, vaan saa tukea, kun ihmisillä on erilaisia kokemuksia eri caseista, liittyen verotukseen, kirjanpitoon tai palkkoihin”, nyökkää Anne.

Sekä Annella että Elenalla on kokemusta myös suuresta tilitoimistosta ja he ovat tyytyväisiä tämän hetkiseen työpaikkaan.

”Aldia on sopivan pieni ja tehokkaasti toimiva sähköinen tilitoimisto, jossa on helppo viihtyä”, naiset toteavat kuin yhdestä suusta.

Tärkeimmäksi viihtyvyystekijäksi nousee hyvä ja sopivan tiivis työyhteisö, jossa kannetaan tietynlaista yhteisvastuuta. Vaikka ammattilaisina jokaisella onkin omat asiakkaansa, ei ketään jätetä yksin selviytymään kinkkisimmistä ongelmista.

Työhön innostavuutta tuovat tekijät ovat moninaiset; mukavat asiakkaat, kiva työporukka ja hallittavan kokoinen, mutta haastava työkokonaisuus. Ihmissuhteiden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Aldialla työyhteisön ilmapiiri on hyvässä kunnossa ja se vahvistuu pari kertaa vuodessa tehtävillä virkistys- ja tyky-päivillä, jolloin lähdetään pois tutuista toimistoympyröistä.

Hyvillä työsuhde-eduilla helpotusta ja hyvinvointia elämään

Työsuhde-edut ovat Aldiassa työtekijöidenkin mukaan tosi hyvät. Eduilla on haluttu parantaa työtekijöiden hyvinvointia ja helpottaa työntekoa jokaisen omaan elämäntilanteeseen sopivia etuja tarjoten. Työmatkaetu on joustava, kun jokainen voi valita joko autopaikan tai työsuhdematkalipun. Myös liikuntasetelit ja kattava työterveys saavat naisilta kiitosta. Etätyön tekokin on järjestelmän ansiosta helppoa ja sitä hyödyntävät eniten kauempana Tampereen keskustasta asuvat sekä lapsiperheet.

Aldiassa on ymmärretty loman merkitys ihmisten hyvinvointiin ja jaksamiseen.

”Loma on virkistäytymistä varten, joten siksi meillä suositaan yhtenäistä loma-aikaa, mikä on harvinaista tilitoimistoalalla” Anne ja Elena iloitsevat.

Pyrkimyksenä on, että jokainen saa valita itselleen sopivan loma-ajankohdan ja pitää halutessaan neljän viikon loman yhteen menoon. Myös uusilla työntekijöillä on ilman erillistä pyyntöä mahdollisuus pitää vapaata töistä 4 + 1 viikkoa vuodessa, omien tarpeidensa mukaan.

Uusi palkanlaskija on odotettu työkaveri

”Palkkahallinnossa oman tonttinsa hoitavaa ammattilaista siis kaivataan, mutta muuten riittää, että on sopivasti avoin ja sopeutuu yhteistölliseen porukkaan”, Anne summaa.

Netvisor-järjestelmän käyttöön saa tarvittaessa koulutusta, mutta palkkalaskenta vaatii ammattitaitoa. Rohkeasti jatkouralleen Aldiaan astuvalle on siis luvassa lämmin vastaanotto, sopivasti perehdytystä sekä hyvät työkalut – Ei siis järin hullulta vaikuttava ura-askel?