Blogi

Tilitoimisto yrittäjän apuna poikkeustilanteessa

30.3.2020

Elämme poikkeuksellista aikaa, jolla on vaikutuksia useimpien yritysten liiketoimintaan. Tilannetta ei ole osattu ennakoida ja kukin yritys tekee  parhaansa, jotta selviytyy parhaalla mahdollisella tavalla. Me Aldiassa haluamme auttaa yrityksiä ennakoimaan ja reagoimaan tilanteeseen ja näin selviytymään tilanteesta mahdollisimman hallitusti.

Näissä asioissa Netvisor-tilitoimistona Aldia voi olla asiakasyritystensä apuna:

1.  Yritysten lähiviikkojen kassavirtaennuste  on nähtävänä päivä- ja viikkotasolla automaattisesti Netvisorissa. Työkaluun on mahdollista lisätä järjestelmän ulkopuolisia tapahtumia, kuten lainanlyhennyksiä, palkkoja, jne., jotta ennusteessa tulee huomioitua kaikki yrityksen rahavirrat. Autamme asiakkaitamme työkalun hyödyntämisessä.

2.  Nopeutamme tarvittaessa asiakkaidemme kuukausiraportoinnin aikatauluja. Ajan tasaiset tulos- ja taseraportit luovat yrityksille edellytykset lisärahoituksen ja tukien hakemiseen.

3.  Laadimme asiakkaillemme tarvittaessa kuluvan tilikauden tulosennusteen. Tulosennuste kertoo oikean tulostiedon ja ennakkoveron määrän ja mahdollistaa yritykselle muutoksen hakemisen ennakkoveroon.

4.  Yritysten on tärkeää pitää myyntilaskutus ajan tasalla, laskuttaa heti, kun mahdollista ja pitää huolta saatavien hallinnasta. Tässä voimme auttaa ja neuvoa asiakkaitamme sähköisen perintäpalvelun käyttöönotossa.

5.  Yritysten on hyvä optimoida ostot. Autamme asiakkaitamme löytämään mahdollisia säästökohteita.

6.  Yritykset voivat hakea maksuaikaa eläkemaksuille. Kerromme, miten se onnistuu asiakasyrityksemme oman eläkeyhtiön kanssa.

7.  Yritys voi hakea helpotettua maksujärjestelyä OmaVerossa, jos yrityksellä on vaikeuksia maksaa veroja tilanteen takia. Kerromme asiakkaillemme heidän mahdollisuuksistaan maksujärjestelyn hyödyntämiseen.

8.  Valtio on luonut erilaisia tukijärjestelmiä yrityksille. Autamme asiakkaitamme tukijärjestelmien hakuprosesseissa.

9.  Autamme asiakkaitamme tarvittaessa lisärahoituksen valinnassa. Netvisorissa on mm. mahdollista helposti aktivoida OP laskulaina myyntisaatavien nopeaan kotiuttamiseen.

Tilitoimistoterveisin

Tiina Raatikainen

.